Ešeriai kepti druskoje – originalus ešerių kepimo būdas. Nuskusti ešerius yra ką veikt. Šiaip aš juos neskutu, o lupu… bet irgi yra ką veikt. Išbandėm vasarą kept druskoje. Daugiau nesinori nei lupt, nei skust, nes taip paprasčiausia ir skaniausia 😉
Papilkite ant skardos druskos, ant jos sudėliokite ešerius (dėti reikia tokius, kokius ištraukėte iš vandens, su visom galvom ir viduriais). Geriau, kad jie būtų vienodesnio dydžio, kad visi tolygiai iškeptų.
Užpilkite suguldytus ešerius druska.
Dėkite skardą su ešeriais į įkaitintą iki 200C temperatūros orkaitę.
Mažoms žuvytėms užteks kepti15 minučių, didesnėms 20 – 25 minutes. Pabandykite taip išsikepti ir kitos rūšies žuvis.
Sekite bulviukose.lt Istagrame
Daugiau receptų su žuvimi.
7 Comments
Loreta
2010-11-05 at 17:30Va čia tai geras būdas,tučtuojau bus išbandytas.Mes ešerių mėgėjai,tik tas lupinėjimas ar skutinėjimas išvesdavo iš kantrybės.Na o jeigu kepti išvalius žarnas?
Laura
2010-11-06 at 17:47Tada ištekėtų dalis sulčių ir būtų netokie sultingi….tų žarnų nereikia bijoti, jos išsiima kaip kamuoliukas ir viskas 😉
arvydas
2011-08-09 at 19:21savo amziuje tiek daug druskos suvalgyt neteko, jei atsisakys inkstai, bus kaltas recepto autorius
Laura
2011-08-10 at 12:22Ne druską, o ešerius reikėjo valgyti 😛
Irena
2011-09-23 at 10:15Paruošiau pagal Jūsų receptą žuvį.Nemaži ešeriukai buvo,sėkmingai iškepė per 25min.Buvo baisu
„atidaryti” druskos sluoksnį,o visa kita-jau ritualas,užsiėmimas.Pamiršti,ar dar ko nors reikia prie
žuvies,ar ne.Tada ir nereikia.Labai naturalus maistas ramiems neskubiems pietums.Sveika ir skanu.
Ačiū Jums už receptuką ir už žuvikes šviežias.
Laura
2011-09-23 at 12:13Prašom 😉
bileko nevalgantis
2015-08-23 at 11:10Ne veltui sakoma genealu tai kas paprasta. Receptas tam kad pajustumet zuvies, o ne prieskoniu skoni.