Kiaulių liežuvių užkandis su gysločiais ir kimči – rytietiškas bowls tipo patiekalas.
Apvirti gysločiai lieka maloniai standūs ir vos karstelėję, o su rytietiškais pagardais tobulai tinka azijietiškos virtuvės patiekalams 🙂
Ryžiams reikės:
- 3/4 stiklinės ryžių
- Druskos
- 1 šaukštelio skrudintų sezamų aliejaus
Liežuviams reikės:
- 2 virtų kiaulių liežuvių
- 2 šaukštu majonezo
- 1 šaukštelio Sriracha padažo
- 1 šaukšto sojos padažo
Gysločiams reikės:
- Saujos jaunų gysločių lapų (rinkite šviesesnės spalvos, dar nebus taip sukietėję. Kotelius nuskabykite)
- 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
- 1 skiltelės česnako
- 0,5 šaukšto skrudintų sezamų sėklų aliejaus
- 1 šaukšto sojų padažo
- 1 šaukšto skrudintų sezamų sėklų
- Druskos
Omletui reikės:
- 2 kiaušinių
- 2 šaukštų vandens
- 0,5 šaukštelio žuvų padažo
- 1 šaukštelio austrių padažo
- Aliejaus kepimui
Taip pat reikės:
- 1 morkos
- 1 paprikos
- 0,5 avokado
- 2 kupinų šaukštų kimči
- 1 laimo
- 1 šaukšto smulkintų svogūnų laiškų
Gaminimo eiga:
Ryžius išvirkite sūdytame vandenyje. Išvirusius sumaišykite su sezamų aliejumi ir paskleiskite ant plokščio paviršiaus, kad kuo greičiau atvėstų.
Kiaulių liežuvius supjaustykite didesniais kubeliais. Sumaišykite su majonezu, Sriracha ir sojos padažu.
Gysločių lapus nuplaukite, sudėkite į verdantį vandenį, virkite 3 minutes ir 30 sekundžių. Lapus išimkite, sudėkite į paruoštą šalto vandens vonelę su ledukais. Palikite lapus keletui minučių, kad atvėstų. Česnako skiltelę supjaustykite griežinėliais, švelniai pakepinkite su alyvuogių aliejumi, supilkite sezamų aliejų, sojų padažą, sudėkite apvirtus gysločių lapus, paskaninkite druska ir maišydami trumpai pakaitinkite, kad lapai perkaistų. Patiekiant, pabarstykite sezamų sėklomis.
Omletui išplakite kiaušinius su vandeniu, žuvų ir austrių padažais. Iškepkite su aliejumi, susukite į volelį ir atvėsinkite. Atvėsusį omletą supjaustykite griežinėliais.
Morką ir papriką supjaustykite stambiais šiaudeliais. Avokadą griežinėliais.
Kiaulių liežuvių užkandis sudedamas į dubenėlį taip: paimkite du dubenėlius (pas mane dauguma receptų skirti dviems asmenims), dėkite į dugną ryžius, o ant viršaus sudėliokite visus paruoštus ingredientus: morkas, paprikas, avokadą, omletą, gysločius, liežuvius, kimči. Apšlakstykite laimo sultimis. Pabarstykite svogūnų laiškais.
Daugiau receptų su kimči.
Sekine bulviukose.lt Instagrame
Komentarų nėra