Keptas žiedinis kopūstas labai smagus ir nesunkus patiekalas nors ir spirgučių, ir grietinėlės yra. Žiedinis kopūstas amortizuoja visus sunkesnius ingredientus, todėl net bulvių košė su raugintų agurkėlių papildymu labai gerai įsikomponuoja 🙂 Žiedinių kopūstų galime rasti apskritus metus, todėl šis patiekalas idealiai tinka ir žiemai, ir vasarai, kuomet norisi nesunkaus, bet jaukiai naminio maisto 🙂
Beje esu dariusi dar vieną patiekalą, kuriame keptas žiedinis kopūstas priėmė mėsos kepsnio vaidmenį. Žiedinio kopūsto kepsnys su alaus – sūrio padažu. Pabandykite, labai skanu 🙂
Keptas žiedinis kopūstas:
- 1 žiedinio kopūsto galvos
- Alyvuogių aliejaus
- Druskos
- Gabaliuko šalto rūkymo šoninės
- 200 ml 35% riebumo grietinėlės
- 2 šaukštų smulkintų svogūnų laiškų
Gainimo eiga:
Žiedinį kopūstą išskirstykite žiedinėliais. Sumaišykite juos su šlakeliu aliejaus ir druska. Sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite iki 200 C įkaitintoje orkaitėje 15 – 20 minučių arba kol gražiai apskrus.
Šoninę supjaustykite kubeliais ir kepinkite keptuvėje kol taps spirgučiais. Supilkite grietinėle ir virkite kol 1/3 jos nugaruos. Sudėkite keptus žiedinius kopūstus ir virkite maišydami dar kelias minutes. Baigiant virt supilkite svogūnų laiškus.
Patiekite su bulvių koše arba virtomis bulvėmis ir raugintomis daržovėmis.
Sekite bulviukose.lt Instagrame.
1 Comment
Laura
2021-08-10 at 08:43Ačiū 🙂