Pyragas su avižiniais dribsniais – be cukraus, miltų ir pieno produktų.
Pyragas su avižiniais dribsniais:
- 2 prinokusių bananų
- 1,5 stiklinės uogų (naudojau slyvas)
- 3 šaukštų klevų sulos sirupo
- 1 šaukštelio cinamono
- 1 stiklinės avižinių dribsnių
- 0,25 stiklinės smulkintų graikinių arba pekano riešutų
- 0,5 šaukštelio kepimo miltelių
- Žiupsnelio druskos
- 1 stiklinės migdolų pieno (naudojau graikinių riešutų)
- 1 didelio kiaušinio
- 1,5 šaukštelio vanilinio cukraus
Gaminimo eiga:
Kepimo indą patepkite sviestu, ant dugno sudėkite griežinėliais pjaustytus bananus. Ant viršaus supilkite pusę uogų, pabarstykite 1/4 šaukštelio cinamono, palaistykite 1 šaukštu klevų sulos sirupo, uždenkite indą folija ir kepkite 15 minučių iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.
Dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius su puse riešutų, kepimo milteliais, likusiu cinamonu ir druska. Kitame dubenyje sumaišykite migdolų pieną su likusiu klevų sulos sirupu, kiaušiniu ir vaniliniu cukrumi.
Sausąją masę sumaišykite su skystąja ir tolygiai supilkite ant apkepusių bananų bei uogų. Ant pyrago viršaus sudėkite likusias uogas ir riešutus.
Kepkite pyragą 30 minučių arba, kol gražiai apskrus.
Jums taip pat gali patikti avižinių dribsnių triufeliai su migdolų sėklomis ir datulėmis.
Komentarų nėra