Garstyčios su marinuota garšva – receptas laukų ir pievų deivėms 🙂 Pikantiškos ir įdomios. Jei patinka gaminti iš laukinių augalų rekomenduoju išbandyti laukinių augalų kimchi.
Marinuotai garšvai reikės:
- 250 g garšvos žiedkočių su žiedais arba sėklomis (jei jos jau bus subrendusios)
- 480 ml baltojo vyno acto (naudojau obuolių sidro actą)
- 50 g cukraus
- 4 šaukštelių druskos
Gaminimo eiga:
Supilkite į puodą actą, suberkite druską, cukrų, sudėkite pasmulkintus žiedkočius su žiedais ir užvirkite. Atvėsinkite kambario temperatūroje. Šaldytuve galima laikyti visą mėnesį.
Garstyčioms reikės:
- 6 kupinų šaukštų garstyčių sėklų
- 2 šaukštų kreminių garstyčių
- 3,5 šaukšto garstyčių miltelių (susimaliau garstyčių sėklas)
- 0,5 stiklinės garšvos marinato
- 2 kadagio uogų
- 2 kvapiųjų pipirų
- 3 šaukštų smulkintų šviežių garšvų lapelių
- 3 šaukštų smulkintų marinuotų garšvų
- 1 šaukšto sidro acto
- 2 šaukštų rudojo cukraus
- 1 šaukšto jūros druskos
Gaminimo eiga:
Garstyčių sėklas užpilkite nedideliu kiekiu vandens, užvirkite ir virkite 15 minučių. Nukoškite. Atvėsinkite.
Kadagio uogas ir kvapiuosius pipirus sumalkite arba sutrinkite grūstuvėje.
Sumaišykite maltas garstyčias su garšvos marinatu. Palikite pastovėti 10 minučių, kad išbrinktų. Retkarčiais pamaišykite, kad nesusisluoksniuotų. Įmaišykite į gautą skystį garstyčių sėklas, maltus pipirus ir kadagio uogas, smulkintas garšvas, sidro actą, cukrų, druską.
Laikykite šaldytuve. Naudoti galima po mėnesio. Paruoštos garstyčios šaldytuve gali būti laikomos 3 mėnesius.
Garstyčios su marinuota garšva iš Gunnar Karl Gislason&Jody Eddy knygos Pi “The new nordic cuisine of Iceland”
Komentarų nėra