Keptas ėriuko kumpis su ankštiniais ir citrinomis. Jei patinka ėriena rekomenduoju išbandyti šį marinavimo receptą – su laimu ir mėtomis.
Ėriuko kumpiui reikės:
- apie 2 kg ėriuko kumpio
- 10 skiltelių česnako
- 4 šakelių rozmarino
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- 1 citrinos nutarkuotos žievelės
Garnyrui:
- 2 stiklinių lęšių, pupelių arba avinžirnių (naudojau mišinį)
- 2 svogūnų
- 4 skiltelių česnako
- 1 raudonos paprikos
- 2 stiebų saliero
- 1,5 stiklinės pomidorų padažo (naudojau naminį)
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- Šviežio raudonėlio ir čiobrelių lapelių
Taip pat reikės:
- Kelių citrinų
Gaminimo eiga:
Česnakų skilteles perpjaukite išilgai pusiau. Sukaišiokite jas su rozmarinų lapeliais į plonu peiliu kumpyje padarytas skyles. Kumpį įtrinkite druska, pipirais, citrinos žievele. Marinuokite šaldytuve 2 paras.
Kumpį kepkite iš pradžių iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje 30 minučių. Kaitrą sumažinkite iki 130 °C, kepkite dar 2,5 – 3 valandas arba, kol, įsmeigus medinį pagaliuką į storiausią kumpio vietą, bėgs skaidrios sultys. Iškeptą kumpį, išėmę iš orkaitės, pabrandinkite dar 20 minučių.
Ankštinius išmirkykite ir išvirkite. Svogūnus, papriką, salierų stiebus, ir česnako skilteles supjaustykite mažais kubeliais ir pakepinkite su aliejumi. Į pakepintas daržoves sudėkite išvirtus ankštinius, pomidorų padažą, žoleles, druską, pipirus ir užvirkite.
Citrinas supjaustykite storais griežinėliais ir pakepinkite įkaitintoje, sausoje keptuvėje.
Keptas ėriuko kumpis su ankštiniais ir citrinomis sotus ir subalansuotas patiekalas šeimos vakarienėms.
Komentarų nėra