Vištienos zuikis – užkandis arba karštas patiekalas kasdienai ir šventėms. Kaip užkandį patiekite su salotomis, raugintomis ar marinuotomis daržovėmis ir majoneziniais padažais. Kaip karštas patiekalas ypač skanus su bulvių koše, burokėlių salotomis ir krienų padažu.
Išbandykite prie zuikio šiuos padažus:
Vištienos zuikis:
- 800 g maltos vištienos
- 110 g grietinėlės
- 5 šaukštų avižinių dribsnių (greito virimo)
- 3 kiaušinių
- 1 vidutinio poro (dar reikės poro baltosios dalies papuošimui)
- 3 skiltelių česnako
- 200 g petražolės šaknies (arba saliero gumbo)
- Lydyto sviesto kepimui
- 1,5 šaukštelio džiovinto čiobrelio
- 4 šaukštų moliūgų sėklų
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- Šlakelio aliejaus
Gaminimo eiga:
Avižinius dribsnius užpilkite grietinėle, išmaišykite ir palikite brinkti 15 minučių.
Porą ir česnako skilteles supjaustykite griežinėliais ir trumpai pakepinkite su sviestu.
Petražolės šaknį nulupkite, supjaustykite kubeliais ir taip pat trumpai pakepinkite su sviestu.
Moliūgų sėklas supilkite į įkaitintą sausą keptuvę ir kepinkite, kol gražiai apskrus.
Sumaišykite maltą vištieną su avižinių dribsnių mase, kepintais porais, petražolėmis, moliūgų sėklomis, kiaušiniais, čiobreliais. Pagardinkite druska, pipirais. Pirkdami maltą vištieną atkreipkite dėmesį ar ji nėra jau pasūdyta!
Keksinę formą išklokite kepimo popieriumi, sukrėskite paruoštą masę. Ant viršaus eilute sudėliokite porų griežinėlius. Patepkite kiekvieną griežinėlį aliejumi. Kepkite „zuikį” iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 1 valandą.
Komentarų nėra