Keptas T-bone kepsnys pagardintas keptų paprikų sviestu su brokolių garnyru.
Keptas T-bone kepsnys:
- 2 „T-bone” kepsnių (galite naudoti jautienos nugarinę arba išpjovą)
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- 2 šaukštų sviesto
Brokoliams:
- 1 nedidelės brokolio galvutės
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- Lydyto sviesto kepimui
- 4 sūdytų ančiuvių filė
Paprikų sviestui:
- 200 g kambario temperatūros sviesto
- 2 paprikų
- 4 skiltelių česnako
- 1 šaukštelio balzamiko acto
- 1 šaukštelio džiovintų čiobrelių
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- Žiupsnelio aitriosios paprikos miltelių
Gaminimo eiga:
Kepsnius (kepsniai turi būti kambario temperatūros) dėkite į stipriai įkaitintą storadugnę keptuvę. Pabarstykite druska, pipirais. Vieną pusę kepkite 3 minutes. Apverskite, vėl pabarstykite druska, pipirais, sudėkite sviestą ir kepkite dar 3 minutes. Kepimo metu palaistykite ištirpusiu sviestu. Jei norite labiau iškepusių kepsnių, pakartokite abiejų pusių kepimą dar po 1-3 minutes. Iškepusius kepsnius padėkite šiltai arba suvyniokite į foliją ir palikite kelioms minutėms pailsėti.
Brokolį išskirstykite žiedynais. Dėkite žiedynus į verdantį sūdytą vandenį, nuo užvirimo pavirkite 10 sekundžių, nukoškite ir perplaukite šaltu vandeniu. Į keptuvę sudėkite smulkintas ančiuvių filė, sviesto gabaliuką ir kaitinkite maišydami, kol ančiuvių filė pradės tirpti. Sudėkite brokolių žiedynus ir trumpai pakepkite. Pagardinkite druska, pipirais.
Papriką padalinkite pusiau, išimkite sėklalizdžius ir kepkite orkaitėje, kol odelė pajuoduos. Kartu su paprika iškepkite į foliją įvyniotas česnako skilteles. Iškepusias paprikas įdėkite pusvalandžiui į sandarų indą (lengviau lupsis odelė), išėmę nulupkite odelę. Sutrinkite smulkintuvu papriką su česnakais, pagardinkite druska, pipirais, čiobreliais, aitriąja paprika ir balzamiko actu. Sviestą išplakite iki purios masės, sumaišykite su paprikos mase. Sviestą dėkite ant maistinės plėvelės, šaukštu sudėkite nestorą cilindrą ir susukite. Sviesto cilindrą įdėkite į šaldymo kamerą. Kai reiks, išsiimkite ir atsipjaukite kiek norite skrituliukų. Šaldymo kameroje galite laikyti 3 mėnesius.
Komentarų nėra