Jaučio liežuvis su „Salsa Verde” padažu – spalvingas ir skanus užkandis su žolelių padažu, virtais kiaušiniais ir bulvių salotomis.
Reikės:
- 1 jaučio liežuvio
- 1 svogūno
- 1 morkos
- Gabalėlio saliero šaknies
- 2 skiltelių česnako
- 2 petražolių šakelių
- Po 5 kvapiųjų ir juodųjų pipirų grūdelių
- 2 lauro lapelių
- Druskos
„Salsa Verde” padažui reikės:
- 60 g gražgarsčių lapelių
- 45 g petražolių lapelių
- 2,5 šaukšto kaparėlių
- 1 vidutinio pasmulkinto rauginto arba marinuoto agurko
- 4 sūdytų ančiuvių filė
- 4 – 5 šaukštų smulkinto šalotinio svogūno
- 3 česnako skiltelių
- Šlakelio citrinos sulčių
- 9 šaukštų alyvuogių aliejaus
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
Bulvių ir ridikėlių salotoms reikės:
- 450 g mažų bulvyčių
- 1 lauro lapelio
- Druskos
- 10 ridikėlių
- Šlako alyvuogių aliejaus
- 6 šaukštų smulkintų petražolių lapelių
- 3 šaukštų raudono vyno acto
- Šviežiai maltų pipirų
- 6 kietai virtų, ketvirtukais pjaustytų, kiaušinių
Gaminimo eiga:
Liežuvį nuplaukite, dėkite į šaltą vandenį ir užvirkite. Nugraibykite atsiradusias putas. Įdėkite druskos (nepagailėkite, vanduo turi būti gana sūrokas, antraip truks liežuvyje druskos). Sumažinkite kaitrą iki minimumo, sudėkite prieskonines daržoves, prieskonius ir virkite dar apie 2 – 3 valandas arba kol liežuvis bus minkštas. Tikrinkite įsmeigus smeigtuką į storiausią liežuvio dalį. Išvirus, išgriebkite, pakiškite po šalto vandens srove ir nulupkite. Dėkite atgal į sultinį, kuriame virė, dar kartą užvirkite. Atvėsinkite sultinyje.
Padažui visus išvardintus ingredientus sudėkite į smukintuvą ir sutrinkite. Labai smulkiai nesmulkinkite, kad nesigautų piure, turi likti rupi struktūra.
Salotoms bulves išvirkite sūdytame vandenyje kartu su lauro lapu. Išvirusias gerai nugarinkite. Ridikėlius supjaustykite plonais griežinėliais. Man patinka ridikėlių griežinėlius užpilti šaltu vandeniu ir šiek tiek palaikyti. Griežinėliai gražiai išsiriečia ir paskaidrėja. Sumaišykite šiltas bulvytes su ridikėliais, petražolėmis ir aliejumi pagardinkite actu ir aliejumi.
Liežuvį supjaustykite ir patiekite su padažu, bulvių salotomis ir kiaušiniais.
Jaučio liežuvis su „Salsa Verde” padažu ir bulvių salotomis iš Jennifer McLagan knygos „Odd Bits”.
Sekite bulviukose.lt Instagrame.
Komentarų nėra