Kiaulienos kepsnys su balzaminėmis paprikomis – spalvingas ir skanus derinys, tinkantis su bulvių koše arba polenta.
Kiaulienos kepsnys su balzaminėmis paprikomis:
- 2 kiaulienos nugarinės kepsnių
- 1 smulkintos česnako skiltelės
- 1 vidutinės paprikos supjaustytos juostelėmis
- Šlako balzaminio acto
- Alyvuogių aliejaus
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
Gaminimo eiga:
Kepsnius dėkite į sausą įkaitintą keptuvę ir kepkite iš kiekvienos pusės po 2 minutes. Sumažinkite ugnį, pabarstykite druska, pipirais ir kepkite uždengę keptuvę, retkarčiais pavartydami, kol iškeps.
Kitoje keptuvėje su šlakeliu alyvuogių aliejumi ant vidutinės ugnies vis pamaišant apkepkite paprikos juosteles. Kai paprikos pradės minkštėti sudėkite česnaką, įberkite truputį druskos ir kepkite dar pusę minutės. Supilkite balzaminį actą ir kepkite tol, kol paprikos pasidengs beveik sirupo konsistencijos padažu.
Uždėkite paprikas ant kepsnių ir patiekite.
(Šaltinis: Forelle)
Komentarų nėra