Vakarėlis gamtoje – lietuvių ypač mėgiamas šventės praleidimo būdas vasaros metu. Rengiant vakarėlį gamtoje, norisi lengvų užkandžių. Sugalvojau padaryti keturių rūšių brusketas, daržovių lazdeles su pelėsinio sūrio ir česnakiniu padažais, vištienos paštetą su džiovintomis slyvomis ir skrudintais graikiniais riešutais, iškepiau rupių miltų fokačią su svogūnais, nupirkau natūralių bulvių traškučių šiek tiek sūrio ir vytintos dešros.
Pelėsinio sūrio padažą padariau iš: 150 g maskarponės sūrio, 150 g sūrio su mėlynuoju pelėsiu, 150 ml grietinėlės, 100 ml raugintų pasukų (kiekius rašau apytikslius…nematavau, bet turėtų būti viskas gerai 😉 ). Visus produktus sutryniau smulkintuvu, pagardinau smulkintais laiškinio česnako laiškais. Padažas turi būti tirštokas.
Česnakiniam padažui naudojau 100 g maskarponės sūrio, 200 g 9% riebumo varškės, 100 ml grietinėlės, 100 ml raugintų pasukų, 2 skiltelės česnako. Visus produktus sutrinkite smulkintuvu, pagardinkite druska, šaukšteliu rudojo cukraus ir smulkintais krapais.
Brusketoms naudojau tamsią ir šviesią ciabatta duonas. Riekeles pakepinau ant sauso keptuves, pašlaksčiau alyvuogių aliejumi ir ant viršaus sudėjau:
1. Smulkintus saulėje džiovintus pomidorus sumaišytus su pakepintomis česnako skiltelėmis ir šviežiais raudonėliais.
2. Orkaitėje keptas geltonas paprikas ir šiek tiek pamarinuotas marinate iš aliejaus, citrinos sulčių, druskos ir pipirų
3. Mocarelos sūrio gabaliukus pabarstytus smulkintais baziliko lapeliais.
4. Kubeliais pjaustytus pomidorus (be odelės) sumaišytus su kaparėliais ir smulkintais ančiuviais.
Sūrio ir dešros rinkinukas.
Vakarėlis gamtoje.
5 Comments
Odeta
2013-05-19 at 19:28Su gimtadieniu, tikriausiai praėjusiu, bet geriau vėliau nei niekada:) O jau stalas nerealiausias! O jau užkandžiai?! Išsisaugojau:)
aguonele
2013-05-20 at 06:27Na jau as prisedau prie stalo.galima pradet valgyt? :))
Laura
2013-05-20 at 06:07Ačiū, Odeta 😉
Laura
2013-05-20 at 20:45Aguonele, jei jau taip, tai vėliau laukia avienos šašlykas ir desertui saldus varškės sūris su žele gabaliukais 🙂
aguonele
2013-05-21 at 08:43Tada palauksiu velesnio meniu 😉