Anties kojelė troškinta su vynuogėmis – mėgstantiems saldu – sūru derinius. Rekomenduoju patiekti su grikiais. – mėgstantiems saldu – sūru derinius. Rekomenduoju patiekti su polenta.
Anties kojelė troškinta su vynuogėmis:
- 2 ančių kojelių
- Aliejaus kepimui
- Rozmarino šakelės
- Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
- 0,5 stiklinės balto sauso vyno
- 20 žalių vynuogių be kauliukų
- Šlakelio brendžio
Gaminimo eiga:
Anties kojeles apkepkite iš abiejų pusių kol gražiai apskrus. Kepant pabarstykite druska pipirais.
Kai apkeps, sudėkite į troškinimo indą, įdėkite rozmarino šakelę, supilkite vyną, įpilkite 1 stiklinę vandens ir troškinkite ant mažos ugnies apie 1,5 valandos arba kol „apsinuogins kauliukas”. Troškinimo metu, jei pritrūks skysčio, įpilkite vandens. Baigiant troškintis, skysčio turi likti nedaug.
Sudėkite vynuoges ir troškinkite dar 5 minutes. Supilkite brendį ir leiskite jam 1 minutę nugaruoti.
P.S. Galima tą pati daryti su krūtinėle ir nereiks taip ilgai troškinti.
(Šaltinis: knyga „Greitai ir gardžiai”)
Jums taip pat gali patikti anties kojelių troškintų obuolių sultyse receptas.
3 Comments
Odeta
2013-05-21 at 18:10Šį kartą labai blondiniška Tavo kulšelė gavosi. Pabandyk http://cocinarendez-vous.blogspot.com/2012/03/confit-de-canard.html labai gerai gaunasi, tik reikia sukaupti anties taukų, nes maniškėms reikėjo pridėti:)
Laura
2013-05-21 at 20:57Tokia ir turėjo gautis, nes troškinau… Kepta pas mane irgi panaši į taviškes buvo http://bulviukose.lt/2013/03/24/anties-kojele-su-bulviu-kose-ir-svogunu-pankoliu-garnyru/ 🙂
Odeta
2013-05-22 at 04:49Supratau, o ta kita nereali:)