Kiaušiniai marškinėliuose su rūkyta lašiša ir hollandaise padažu arba kitaip vadinami „egg Benedict”
Kiaušiniai marškinėliuose su rūkyta lašiša. Reikės:
- 6 kiaušinių
- Karšto rūkymo lašišos
- 6 baltos duonos riekelių
- Gražgarsčių, laiškinio česnako laiškų
- Šviežiai maltų pipirų
Hollandaise padažui:
- 2 kiaušinių trynių
- 1 šaukšto vandens
- 100 g sviesto
- Šlakelio citrinos sulčių
- Druskos
Gaminimo eiga:
Duonos riekeles paskrudinkite skrudintuve, orkaitėje arba ant sausos keptuvės.
Kiaušiniams virti užkaiskite vandenį, įpilkite į jį šiek tiek druskos, šlakelį acto ir užvirkite. Sumažinkite kaitrą, suleiskite kiaušinius be lukšto ir virkite 3-4 minutes. Kad būtų patogiau, galite kiaušinį įmušti į mažą indelį ir iš indelio staigiu judesiu įleisti į verdantį vandenį.
Padažui trynius sumaišykite su vandeniu ir karštoje vandens vonelėje plakite, kol sutirštės. Karštas vanduo neturi siekti indo, kuriame plakate trynius dugno, nes kitaip padažui bus amen. Pamažu pilkite lydytą sviestą ir vis plakite, kol supilsite visą. Paskaninkite padažą druska ir citrinos sultimis.
Ant skrudintos duonos riekelių uždėkite po griežinėlį lašišos, ant viršaus patupdykite po kiaušinį, apliekite olandišku padažu, pabarstykite pipirais. Patiekite su gražgarstėmis ir laiškiniais česnakais.
Jums taip pat gali patikti kiaušinių marškinėliuose su saldžia bulve receptas.
Komentarų nėra