Daržovės/ Aukso fondas

Garuose virti baklažanai su rytietišku padažu

Garuose virti baklažanai su rytietišku padažu – vieni skaniausių mano gamintų baklažanų pagal daržovių, kai kas pasakytų ir saldumynų, dievo šefo Otto Lenghi receptą. Skanūs šilti ir šalti. Puikūs tiesiog kaip užkandis arba derinami prie absoliučiai visko: galima dėti į salotas, patiekti kaip šiltą garnyrą su mėsomis, žuvimi ar tiesiog su kruopomis ar makaronais 🙂 Jums taip pat gali patikti nuostabus baklažanų užkandis su harissa ir fetos padažu.

Garuose virti baklažanai: 

  • 2 vidutinių baklažanų
  • 5 svogūnlaiškių stiebų
  • 1 šaukšto skrudintų sezamų sėklų

Padažui reikės:

  • 3 šaukštelių Mirin padažo
  • 1 šaukštelio skrudintų sezamų sėklų aliejaus
  • 2 šaukštelių sojos padažo
  • 3 šaukštelių ryžių acto
  • 1 šaukštelio klevų sulos sirupo
  • 2 šaukštelių tarkuoto imbiero
  • 1 smulkintos skiltelės česnako
  • Žiupsnelio druskos

Gaminimo eiga:

Baklažanus nulupkite, supjaustykite išilgai moteriško mažojo piršto storio griežinėliais. Griežinėlius – tokio pat storio lazdelėmis. Sudėkite į garpuodį su jau verdančiu vandeniu, uždenkite ir virkite 30 minučių.

Išvirusius baklažanus perdėkite į kiaurasamti ir jame atvėsinkite. Tuo pačiu išvarės nereikalingas skystis.

Padažui sumaišykite išvardintus ingredientus. Sumaišykite padažą su baklažanų juostelėmis, pagardinkite smulkintais svogūnų laiškais ir sezamų sėklomis. Palikite pasimarinuoti 10 minučių ir patiekite.

Garuose virti baklažanai – skanu ir sveika.

Sekite bulviukose.lt Instagrame.
Garuose virti baklažanai - bulviukose.ltBaklažanai japoniškai - bulviukose.lt

Komentarų nėra

Palikite komentarą

REKOMENDUOJAMI VIDEO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI