Grybai

Konservuoti bobausiai pomidorų padaže

Konservuoti bobausiai

Konservuoti bobausiai pomidorų padaže, nemeluosiu, reikalauja tikrai nemažai darbo, bet kur daugiau paragausite jei ne patys pasigaminę 🙂

Reikės:

  • 1,3 kg virtų bobausių
  • 325 g saulėgrąžų aliejaus
  • 2 skardinių (po 400 g) konservuotų pomidorų savo sultyse
  • 2 šaukštelių druskos
  • 4 šaukštelių cukraus
  • 2 šaukštų obuolių acto
  • Kelių lauro lapelių
  • Žiupsnio džiovinto šalavijo (taip pat tinka čiobrelis, raudonėlis)

Gaminimo eiga:

Bobausius nuvalykite nuo žemių, smėlio, nuplaukite, dėkite į vandenį ir virkite nuo užvirimo 15 minučių. Nukoškite, perplaukite, vėl užpilkite vandeniu ir vėl virkite nuo užvirimo 15 minučių. Vandens kiekis turi būti didelis, nes nuodai virimo metu iš grybo pereina į vandenį. Rekomenduojamas bobausių ir vandens santykis 1:6. Apvirtus grybus nukoškite, perplaukite, užpilkite švariu vandeniu ir vėl virkite nuo užvirimo 15 minučių.
DĖMESIO, TAI LABAI SVARBU – patalpą, kurioje verdate bobausius gerai vėdinkite, nes jiems verdant garuoja nuodinga medžiaga giromitrinas.

Išvirtus bobausius gerai nuvarvinkite nuo vandens. Sudėkite į puodą su aliejumi ir kaitinkite maišydami 15 minučių. Supilkite smulkintuvu sutrintas pomidorų sultis, prieskonius ir virkite maišydami dar apie 20 minučių.

Bobausius sudėkite į nedidelius stiklainius, uždenkite metaliniais dangteliais ir pasterizuokite 100C temperatūroje 30 minučių. Po pasterizacijos stipriai užsukite dangtelius ir atvėsinkite.

Jei turite naminio pomidorų padažo, virto su actu, naudokite jį – tuomet galite nedėti išvardintų prieskonių.

Konservuoti bobausiai pomidorų padaže skaniausi su silke arba virtomis bulvėmis.

Sekite bulviukose.lt Instagrame.Bobausiai
Grybavimas bobausiai

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply