Lietuviški patiekalai/ Desertai/ Vaisiai ir uogos

Obuolių putėsiai

Obuolių putėsiai

Obuolių putėsiai – rudeniškas, gardus ir lengvas desertas, kurį labai lengva pagaminti. Kepti obuoliai atskleidžia savo tikrąjį, sodrų skonį, kiaušinio baltymai suteikia putų struktūrą, o grietinėlė papildo sočiais pieno riebalais ir švelniu, aksominiu saldumu. Vanilinis cukrus ir šiek tiek cinamono prideda subtilaus aromato.

Iki šiol gyvi prisiminimai kaip močiutė kaime, suvažiavus pulkui vaikų su savo šeimomis, gamindavo didžiulį bliūdą obuolių putėsių. Obuolius trindavo per medinį sietą, o plakdavo visi pasikeisdami, nes tais laikais elektrinių pagalbininkų nebūdavo 🙂

Obuolių putėsiai

  • 4 obuoliai
  • 2 šaukštai cukraus pudros
  • 2 kiaušinio baltymai
  • 2/3 stiklinės 35% grietinėlės
  • 1 šaukšto cukraus pudros
  • 1/2 šaukštelio vanilinio cukraus

Gaminimo eiga:

Obuolius nuplaukite, perpjaukite pusiau, išskobkite sėklalizdžius, nuimkite kotelius ir viršūnėles. Obuolius sudėkite pjūviu į viršų į kepimo skardelę. Kepkite iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie pusę valandos. Skirtingų veislių obuoliai gali skirtingai kepti, ar iškepę tikrinkite šakute įsmeigdami į minkštimą. Iškepę obuoliai turi būti minkšti. Obuolius atvėsinkite.

Nuimkite nuo obuolių odeles, minkštimus sudėkite į dubenį, supilkite cukraus pudrą ir trinkite smulkintuvu kol taps vientisa tyrę. Į tyrę supilkite kiaušinių baltymus ir plakite mikseriu kol masė pabals ir tūris padidės kelis kartus.

Grietinėlę išplakite su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi iki standžių putų.

Plaktą grietinėlę sudėkite į plaktų obuolių masę ir atsargiai išmaišykite. Patiekite iš karto.

Prieš patiekiant galit apibarstyti cinamonu, pagardinti uogomis.

Obuolių putėsiai – puikus būdas panaudoti obuolius ir pasilepinti skaniu desertu, kuris patiks visai šeimai.

Jums taip pat gali patikti obuolių įdarytų varške receptas.

Obuolių putėsiai su grietinėle
Tokiu sietu močiutė trindavo obuolius
Medinis sietas

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply