Daržovės/ Aukso fondas/ Mėsa/ Subproduktai

Salotos su paukštienos skrandukais

Salotos su paukštienos skrandukais

Salotos su paukštienos skrandukais – sotus, paprastas ir nerealiai skanus užkandis. Skrandukus gaminau confit būdu t.y. žemoje temperatūroje viriau riebaluose. Šis gaminimo būdas yra tobulas, skrandukų jungiamasis audinys ilgai ir lėtai virdamas riebaluose suminkštėja ir tampa toks pat minkštas kaip ir raumuo. Paruošti skrandukai šaltai padėti ir užpilti riebalais, kuriuose virė, laikosi keletą mėnesių. Prieš naudojimą ištraukiami iš riebalų ir gali būti valgomi šalti arba dar kartą pašildomi, paskrudinami.

Salotos su paukštienos skrandukais:

  • Apie 1 kg paukštienos skrandukų. Naudojau vištienos ir kalakutienos.
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • 5 skiltelių česnako
  • Prieskoninių žolelių. Tinka šalavijas, čiobrelis, raudonėlis, peletrūnas.
  • Apie 1 litrą riebalų (tinka ančių, žąsų, kiaulienos taukai)
  • 3 šviežių vidutinių bulvių
  • 12 smidrų
  • 1 nedidelio pankolio

Padažui reikės:

  • 2 – 3 šaukštų pesto padažo. Naudojau dilgėlių.
  • 0,5 citrinos sulčių
  • Gero šlako alyvuogių aliejaus

Gaminimo eiga:

Skrandukus įtrinkite druska, pipirais, smulkintu česnaku, žolelėmis. Kalakuto skrandukus dar pasmulkinau. Marinatas turi būti gan stiprus. Padėkite pamarinuotus skrandukus į šaldytuvą ir palikite marinuotis per naktį.

Nuplaukite nuo skrandukų marinatą ir gerai nusausinkite. Sudėkite juos į kepimo indą, užpilkite riebalais, kad apsemtų. Indą uždenkite dangčiu arba folija. Dėkite indą į iki 100 °C įkaitintą orkaitę ir virkite 4 – 5 valandas. Patogiausia tai daryti iš vakaro. Tuomet išvirusus skrandukams išjunkite orkaitę ir palikite joje per naktį, kad visiškai atvėstų.

Ryte išimkite skrandukus iš riebalų ir naudokite gaminimui. Riebalus perkoškite, jei per naktį laikėte orkaitėje ir sustingo, galite lengvai pašildyti. Palikite perkoštus riebalus pastovėti apie valandą laiko. Per tą laiką į dugną nusės kepimo sultys. Kai nusistovės riebalus nugriebkite. Kepimo sultis panaudokite sultiniams, padažams arba skrandukų pašildymui. Riebalus galite naudoti dviem būdais:

  1. Jei norėsite skrandukus užkonservuoti, sudėkite juos į indelius. Riebalus pašildykite ir užpilkite jais skrandukus. Dėmesio! Skrandukai turi būti būtinai apsemti riebalais.
  2. Jei skrandukus iš karto naudosite valgymui, riebalus sudėkite į indą ir užšaldykite. Juos galėsite panaudoti sekančiam confit.

Taigi pirmas etapas baigtas – gaminame salotas 🙂 Bulves gerai nuplaukite, padalinkite į ketvirčius ir supjaustykite piršto storio gabaliukais. Išvirkite sūdytame vandenyje.

Smidrus nuvalykite, pasmulkinkite, dėkite į keptuvėje įkaitintą alyvuogių aliejų ir apkepkite. Kaip nuvalyti smidrus. Baigiant kept pagardinkite druska ir pipirais. Smidrai turi likti traškūs.

Išpjaukite iš pankolio šerdį ir supjaustykite griežinėliais. Dėkite į keptuvėje įkaitintą alyvuogių aliejų ir apkepkite. Baigiant kept pagardinkite druska ir pipirais. Pankoliai turi likti traškūs.

Skrandukus pasmulkinkite ir pašildykite kepimo sultyse likusiose nuo confit.

Padažui sumaišykite išvardintus ingredientus.

Į lėkštes sudėkite virtas bulves, apkeptus šparagus ir pankolius, pašildytus skrandukus, uždėkite padažo.

Salotos su skilveliaisSalotos su skrandukais
Skrandukai paruošti virimui riebaluose.

Paukštienos skrandukų confit
Dar viena idėja kur galima panaudoti skrandukus. Keptuvėje pakepinkite papriką, pankolį. Kepimo metu pagardinkite druska, pipirais, žolelėmis. Sumaišykite daržoves su pašildytais skrandukais ir virtais makaronais.

Makaronai su skrandukais

 

 

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply