Česnakų confit – žemoje temperatūroje virti česnakai. Skamba mandrai, bet tai tiesiog riebaluose virti česnakais ant minimalios kaitros 🙂 Taip virtus česnakus galite naudoti kaip garnyrą, tepti ant duonos, dėti ant kepsnio, į sriubas, troškinius, padažus ir kur tik norisi 🙂
Česnakų confit:
- Česnako skiltelių
- Lauro lapelių
- Pipirų grūdelių
- Žolelių pasirinktinai (čiobrelių, rozmarino, šalavijo)
- Alyvuogių aliejaus (tai pat tinka taukai, ančių, žąsų riebalai)
Gaminimo eiga:
Česnako skilteles nulupkite (galite virti ir neluptas, tereiks prieš valgant išsispausti iš lukštelio), sudėkite į puodą, kuriame virsite, supilkite aliejų arba kitus pasirinktus pašildytus riebalus.
Sudėkite prieskonius ir žoleles. Virkite ant mažiausios kaitros apie valandą laiko arba kol suminkštės. Jei turite maistinį termometrą, stenkite, kad riebalai neužkaistų aukščiau 80 C. Jei neturite termometro nebėda, tiesiog virkite ant kuo minimalesnės kaitros.
Suminkštėjusias česnakų confit skilteles sudėkite į indelį, kuriame laikysite, užpilkite riebalais, kuriuose virė. Rašo, kad šaldytuve galima laikyti mėnesį laiko, bet man stovėjo ir ilgiau.
Likusius česnakų prisotintus riebalus panaudokite kepimui.
Komentarų nėra