Šilkinė košė šutinta pečiuje – tikra palaima skrandžiui 🙂
Reikės:
- 2 stiklinių miežinių kruopų
- 4 stiklinių vandens
- Druskos
- 2 stiklinių pieno
- 4 vidutinio dydžio bulvių
Padažui reikės:
- Rūkytų lašinių spirgučiams
- Svogūno
Gamybos eiga:
Kruopas perplaukite tekančiu vandeniu, sudėkite į puodą, supilkite vandenį, įdėkite druskos ir virkite kol beveik išvirs. Nevirkite kol visiškai suminkštės, turi likti šiek tiek kietokos.
Supilkite į kruopas pieną, gerai išmaišykite. Supilkite smulkiausia tarka (kaip bulviniams blynams ar cepelinams) tarkuotas bulves. Vėl gerai išmaišykite, paragaukite ar netrūksta druskos.
Puodą uždenkite dangčiu ir dėkite į iki 180 C įkaitintą elektrinę arba pečiaus orkaitę. Šutinkite valandą – pusantros. Kol bulvių tarkis suminkštės.
Padažui lašinukus supjaustykite kubeliais ir pakepinkite. Kai suspirgės, sudėkite pjaustytą svogūną. Kepkite kol jis suminkštės.
Patiekite šilkinę košę su spirgučių padažu.
Šilkinė košė taip pat verdama iš perlinių kruopų. Labai įdomu – N.Marcinkevičienė knygoje „Metai už stalo” aprašo šilkinę košę virtą iš kvietinių miltų 🙂
Sekite bulviukose.lt Instagrame.
Daugiau tradicinių lietuviškų patiekalų receptų.
Komentarų nėra