Pyragas su varške ir obuoliais ypatingas ne tik dėl to, kad yra labai skanus, bet ir dėl kiaulienos taukų panaudojimo tešloje. Valgant pyragą taukų skonio tikrai nesijaučia, jie netgi padaro tešlą trapesnę ir lengvesnę, tarsi smėlinę.
Tešlai reikės:
- 300 g kvietinių miltų
- 50 g cukraus pudros
- 1 šaukštelio kepimo miltelių
- 1 šaukštelio vanilinio cukraus
- Žiupsnelio druskos
- 120 g kiaulienos taukų
- 1 kiaušinio
- 30 g šalto vandens
Įdarui reikės:
- 540 g 9% varškės
- 50 g cukraus
- 2 kiaušinių
- 2 šaukštų kukurūzų krakmolo
- 0,5 šaukštelio cinamono
- 1 šaukštelio vanilinio cukraus
- 4 vidutinių obuolių (pabandykite obuolius pakeisti kriaušėmis, bananais ar persikais)
- 5 šaukštų tirštos mėgiamos uogienės (naudojau aviečių)
Gaminimo eiga:
Suberkite į dubenį miltus, cukrus pudrą, kepimo miltelius, druską, vanilinį cukrų ir išmaišykite. Kiaušinį išplakite su vandeniu. Į miltų dubenį sudėkite taukus ir trinkite pirštais kol masė taps biri ir vienalytė. Supilkite kiaušinio plakinį, sujunkite tešlą. Tešlą įdėkite į šaldytuvą bent pusvalandžiui, kad pabręstu.
Į varškę sudėkite cukrų, kiaušinius, krakmolą, cinamoną, vanilinį cukrų. Patrinkite smulkintuvu iki vientisos masės. Labai ilgai trinti nereikia, svarbu viskas persimaišytų ir masė dar liktų rupoka.
Obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius, supjaustykite kubeliais ir įmaišykite į varškę.
Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Iškočiokite 2/3 tešlos ir įklokite į formą. Tešlą turi būti su borteliais. Sukrėskite varškę su obuoliais, tolygiai užtepkite uogienę. Likusią tešlą sutarkuokite burokine tarka. Trupinius suberkite ant uogienės. Kad lengviau tarkuotųsi, tešlą tarkuojant mirkykite į miltus.
Dėkite pyragą su varške ir obuoliais į iki 180C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie valandą laiko. Jei viršus apskrudo greičiau, galite pyragą pridengti aluminio folijos lakštu.
Pyragas su varške ir obuoliais skaniausias sekančią dieną.
Recepto šaltinis
Jums taip pat gali patikti
Komentarų nėra