Lydeka krienų padaže su baklažanų garnyru.
Lydeka krienų padaže:
- Lydekos filė gabaliukų
- Miltų
- Sviesto kepimui
- Druskos
- Cukraus
- Krienų
- Pieno
- Grietinės
Baklažanų garnyrui:
- 2 pusžiedžiais pjaustytų svogūnų
- Saulėgrąžų aliejaus kepimui
- 1 nedidelio baklažano pjaustyto kubeliais
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- Sojos padažo (saldaus, naudoju Heinz)
- 1 šaukšto smulkintų petražolių
Gaminimo eiga:
Žuvies gabaliukus apvoliokite miltuose, dėkite į įkaitintą sviestą ir trumpai apkepkite iš visų pusių. Įpilkite pieno (beveik, kad apsemtų), įdėkite krienų (pagal skonį), druskos, šiek tiek cukraus ir troškinkite ~15 minučių. Sudėkite grietinę ir troškinkite dar kelias minutes. Nuragaukite ar netrūksta druskos ar cukraus (turi jaustis krienų skonis, druska ir truputį saldumo).
Garnyrui svogūnus kepinkite su aliejumi kol taps minkšti, sudėkite baklažanus ir kepinkite maišydami kol jie suminkštės (turi išlikti forma). Įberkite druskos, pipirų, įpilkite šlakelį sojos padažo, išmaišykite ir trumpai patroškinkite. Prieš patiekiant įmaišykite petražoles.
P.S. Valgėm su paprastai virtom bulvėm. Gavosi labai geri skoniniai deriniai. Baklažanų garnyras labai puikiai tiktų prie silkės. Jį dar galima būtų pagardinti kaparėliais, pakepintom saulėgrąžom arba sezamų sėklomis.
(Šaltinis: žuvies gaminimo idėja iš Nijolės Marcinkevičienės knygos “Metai už stalo”)
Jums taip pat galit patikti lydekos kepsnelių su jogurto padažu receptas.
Komentarų nėra