Jautienos karpačio su sraigėmis – netikėtas ir labai geras derinys.
Jautienos karpačio su sraigėmis:
- Jautienos išpjovos
- Kaparėlių
- Sraigių
- Česnako skiltelės
- Alyvuogių aliejaus
- 1 šaukšto naminio majonezo
- 1 nedidelės ančiuvio filė
- Smulkiai tarkuoto parmezano sūrio
- Jūros druskos
- Šviežiai maltų juodųjų pipirų
Gaminimo eiga:
Jautienos išpjovą trumpai apsikepiau iš visų pusių stipriai įkaitintoje keptuvėje. Kad lengviau pjaustytųsi, o pjaustyti patartina plonai, įdėkite kelioms valandoms į šaldiklį. Aš ją visai užsišaldžiau, bet tokiu atveju prireiks pjaustyklės pagalbos. Išdėliokite jautienos griežinėlius lėkštėje.
Apkepkite griežinėliais pjaustytą česnaką su alyvuogių aliejumi. Kai apkeps, česnaką išimkite. Į tą patį aliejų sudėkite sraiges ir apkepkite. Pabarstykite druska. Atvėsinkite.
Į majonezą sudėkite smulkintą ančiuvio filė ir sutrinkite smulkintuvu.
Išdėliokite viską lėkštėje kaip patinka, ant išpjovos griežinėlių pabarstykite jūros druskos, šviežiai maltų pipirų ir smulkiai tarkuoto parmezano sūrio (sūrį prisiminiau, kai pradėjom valgyti, todėl nuotraukoj jo nėra :|)
Jums taip pat gali patikti jautienos karpačio su raugintais burokėliais receptas.
1 Comment
Mindaugas
2012-10-30 at 21:34Bloody good 🙂 Kol kas kameroje vietos nėra išpjovai, bet prioritetą pasilikau anktrekotui. Bandei kada?