Kukurūzų burbuolės su alaus – sūrio padažu. Galima valgyti kaip užkandį arba naudoti kaip garnyrą.
Kukurūzų burbuolės su alaus – sūrio padažu:
- 1 vidutinio smulkiai pjaustyto svogūno
- 1 šaukšto aliejaus
- 1 šaukšto sviesto
- 2 smulkintų česnako skiltelių
- 1 stiklinės tarkuoto kietojo sūrio (tarkuoto smulkia tarka. Galite pamaišyti su čederiu)
- 1/4 stiklinės grietinėlės
- 1/2 stiklinės alaus
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
Gaminimo eiga:
Svogūną kepinkite su sviestu ir aliejumi, kol suminkštės, baigiant kepti įdėkite česnaką. Supilkite alų ir patroškinkite dar kelias minutes. Supilkite grietinėlę, įdėkite sūrį ir virkite maišydami, kol sūris išsilydys. Paskaninkite druska, pipirais. Sutrinkite padažą smulkintuvu.
Nuimkite nuo burbuolių lapus. Dėkite į verdantį vandenį (burbuolės turi būti apsemtos) ir virkite 3-4 minutes. Patiekite su padažu ir prieskoninėmis žolelėmis. Naudojau petražoles ir laiškinius česnakus.
Perkant burbuoles, paklauskit ar tikrai jos nėra pašarinės, nes jos virti netinkamos.
Komentarų nėra