Daržovės

Naminis daržovių sultinys. Kubelių receptas

Naminiai daržovių sultinio kubeliai

Naminis daržovių sultinys labai universalus, lengvas ir maistingas. Juo galima gardinti padažus, troškinius. Daržovių sultinys puikus pagrindas sriuboms. Naminiai daržovių kubeliai nenusileidžia pirktiniams ir labai geras būdas sunaudoti įvairius užsistovėjusius daržovių likučius.

Naminis daržovių sultinys:

  • 1,5 kg įvairių daržovių. Tinka svogūnai, porai, morkos, salierai (gumbai ir lapkočiai), paprika, cukinijos, bulvės, pankoliai, pastarnokai, petražolių šaknys, pomidorai.
  • Saujos prieskoninių daržovių. Tinka krapai, petražolės, čiobreliai.
  • 0,5 galvutės česnako
  • 2 – 3 lauro lapų
  • 1 šaukšto pomidorų pastos (nebūtinai)
  • 1 šaukštelio ciberžolės (nebūtinai)
  • Keli švieži grybai arba saujelė džiovintų (nebūtinai)
  • 100 g jūros druskos
  • Aliejaus kepimui

Gaminimo eiga:

Naminis daržovių sultinys. Daržoves nuvalykite, supjaustykite kubeliais, sudėkite į gilioje keptuvėje arba troškintuve įkaitintą aliejų. Kepkite vis pamaišydami kol daržovės suminkštės. Jei naudosite grybus, sudėkite ir juos.

Baigiant kept sudėkite nuluptas pasmulkintas česnako skilteles, pasmulkintas žoleles, lauro lapus, pomidorų pastą, ciberžolę – jei naudosite. Jei dėsite čiobrelius, dėkite nubrauktus nuo šakelių lapelius. Kepkite maišydami dar apie 10 minučių.

Į daržoves supilkite druską ir troškinkite vis pamaišydami kol išgaruos kuo daugiau iš daržovių kepimo metu išsiskyrusių sulčių. Tikslas yra išgarinti kuo daugiau vandens.

Keptas daržoves sudėkite į smulkintuvą ir trinkite iki vientisos masės. Aš tryniau smulkintuvu, turintį S formos peiliuką, paskui dar ir kokteiline.

Trintą daržovių masę sudėkite atgal ir keptuvę ir kaitinkite maišydami kol išgaruos kuo daugiau skysčio ir masė taps dar tirštesnė.

Daržovių masę atvėsinkite. Sudėkite į kepimo popieriumi arba maistine plėvele išklotą formą arba į ledukų formeles. Dėkite į šaldiklį.

Kai masė sušals, išimkite iš formos, supjaustykite kubeliais (pjaustytis lengvai, dėl masėje esančios druskos), suvyniokite į kepimo popierių arba maistinę plėvelę ir sudėkite atgal į šaldiklį.

Kubelius naudokite ten kur įprastai reikalingas daržovių sultinys – sriuboms, troškiniams, padažams, azijietiškiems patiekalams 🙂
Vandens ir daržovių sultinio proporcijos – maždaug 10 g kubelio reikia 100 ml vandens. Skanių ir sveikų patiekalų!

Receptas iš fantastiškos ir įdomios IG paskyros @eat_guilt_free Valgau be sąžinės graužimo.
Daržovių sultinys
Sultinys kubeliais
Daržovių sultinio kubeliaiNaminis daržovių sultinys

Komentarų nėra

Palikite komentarą

REKOMENDUOJAMI VIDEO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI