Tuno tartaras su avokadais ir lašišų ikrais – užkandis šventiniam stalui.
Tuno tartaras :
- 200 g žalio tuno (galite naudoti lašišą)
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- Alyvuogių aliejaus
- 0,5 didelio avokado
- Citrinos sulčių
- 1 didelio pomidoro
- 1 šaukšto smulkiai pjaustytų svogūnų laiškų
- 1 šaukšto lašišos ikrų
Padažui:
- 4 šaukštų alyvuogių aliejaus
- 1 šaukšto sezamo aliejaus
- 2 šaukštų sojos padažo
- 3 šaukštų citrinos sulčių
- Druskos
- 1 šaukšto skrudintų sezamo sėklų
Gaminimo eiga:
Tuną supjaustykite kubeliais. Įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus, įberkite druskos, pipirų ir išmaišykite.
Avokadą supjaustykite kubeliais. Įpilkite šlakelį citrinos sulčių, druskos ir išmaišykite.
Pomidorą kelias sekundes palaikykite įmerkę į karštą vandenį. Perliekite šaltu vandeniu, nulupkite odelę, padalinkite į keturias dalis, pašalinkite sėklas ir supjaustykite kubeliais.
Padažui visus išvardintus produktus sumaišykite.
Kulinarinio žiedo pagalba suformuokite tartarą. Pirmą sluoksnį dėkite pomidorų, antrą – avokadų, trečią – tuno. Papuoškite svogūnų laiškais ir ikrais.
Sekite bulviukose.lt Instagrame
Jums taip pat gali patikti
Komentarų nėra