Cukinijų blyneliai su ikrais ir lašiša – sveiki, skanūs ir prabangiai atrodantys vieno kąsnio užkandžiai, kuriuos labai nesunku pasigaminti namuose.
Cukinijų blyneliai su ikrais ir lašiša:
- 500 g cukinijos
- 1 šaukštelio druskos
- 1 nedidelio svogūno
- 2 skiltelių česnako
- 0,5 šaukšto lydyto sviesto kepimui
- 2 kiaušinių
- Šviežiai maltų pipirų
- 1 šaukšto kokosų miltų
- 2 šaukštų tapijokos miltų
Taip pat reikės:
- Sūdytos lašišos
- Ikrų
Gaminimo eiga:
Cukinijas sutarkuokite burokine tarka, sumaišykite su druska, išmaišykite ir palikite pusvalandžiui pastovėti, kad cukinija išleistų savo sultis. Po pusvalandžio cukinijų masę nuvarvinkite, gerai nuspauskite.
Svogūną supjaustykite mažais kubeliais ir pakepinkite su lydytu sviestu. Baigiant kept, sudėkite smulkintas česnako skilteles ir maišydami kepkite dar kelias minutes.
Cukinijų masę sumaišykite su kepintais svogūnais ir likusiais ingredientais.
Blynelius kepkite keptuvėje su lydytu sviestu. Kad iškepę blyneliai būtų gražiai apvalūs, tešlą į keptuvę galite sudėti per konditerinį žiedą.
Patiekite blynelius su ikrais arba lašiša.
Sekite bulviukose.lt Instagrame.
Komentarų nėra