Šamas folijoje buvo pagamintas iš šio krokodilo. Mano žvejys savaitgalį pagavo 8 kg šamą 🙂
Šamas folijoje :
- 4 šamo file gabalėlių (kepsnių)
- 1,5 svogūno
- 2 skiltelių česnako
- Sviesto kepimui
- Šlakelio balto sauso vyno
- Gabalo cukinijos
- 200 ml grietinėlės
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- 1/4 citrinos
- 4 šakelių čiobrelio arba dašio
- 4 lapelių šalavijo
Gaminimo eiga:
Šamo kepsnius įtrinkite druska, pašlakstykite citrinos sultimis ir sudėkite ant folijos kvadratų. Ant viršaus uždėkite po šakelę čiobrelio arba dašio ir po lapelį šalavijo.
Stambiai pasmulkintus svogūnus sudėkite į įkaitintą sviestą ir kepkite kelias minutes. Sudėkite pasmulkintą česnaką ir kepkite dar kelias minutes. Įpilkite vyno ir pakaitinkite ~5 minutes. Sudėkite stambiai pjaustytas cukinijas ir kepkite dar ~5 minutes. Supilkite grietinėlę, sudėkite druską, pipirus ir kaitinkite kol užvirs.
Cukinijos – grietinėlės padažą užpilkite ant šamo kepsnių, suimkite už kraštų foliją ir uždarykite.
Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje 25-30 minučių.
Sekite bulviukose.lt Instagrame
2 Comments
rennie
2011-08-08 at 20:40Vaje, kaip pavydžiu. Mano senelis Nemune vien tik šamus ir tegaudė, jie poromis plaukioja, vieną pagaudavo ir bėgdavo gaudyti antro, tai būdavo, kad per parą dvigubu laimikiu džiaugdavosi. Močiutė irgi juos tik vonioje darinėdavo, nes niekur kitur netilpdavo. Labai skanus tas šamas, toks riebus. Labai skanus ir rūkytas. Seniai jau tokio nevalgiau…
Laura
2011-08-09 at 08:53Geras…plaukioja porom? Būtinai pasakysiu savo žvejui 😉