Grikių miltų blynai su klevų sulos sirupu – įdomus ir skanus pusryčių pasirinkimas.
Grikių miltų blynai:
- 160 g kvietinių miltų
- 80 g grikių miltų
- 2 šaukštelių cukraus
- 0,5 šaukštelio druskos
- 0,5 šaukštelio kepimo miltelių
- 1/4 šaukštelio sodos
- 170 g pasukų
- 120 g pieno
- 1 didelio kiaušinio
- 30 g tirpinto sviesto
- Aliejaus keptuvei patepti
Gaminimo eiga:
Sumaišykite miltus, cukrų, druską, kepimo miltelius ir sodą.
Į indą supilkite pasukas, pieną, kiaušino baltymą ir suplakite.
Kitame dubenėlyje išplakite kiaušinio trynį su tirpintu sviestu.
Sumaišykite sausus ingredientus su skystais. Tešla bus tiršta. Kepkite aliejumi pateptoje keptuvėje vartant, kol iš abiejų pusių gražiai apskrus.
Valgykite su klevų sulos sirupu. Jei norite nesaldaus varianto, labai tinka sūdyta arba rūkyta lašiša.
(Šaltinis: „Gyvenimas pagamintas namuose”)
Jums taip pat gali būti įdomus varškės ir grikių apkepo receptas.
Komentarų nėra