Kalmarai troškinti su ančiuviais ir petražolėmis – receptas iš vienos populiariausių pasaulyje knygų „The Silver Spoon”.
Kalmarai troškinti su ančiuviais:
- 2 išvalytų kalmarų (naudojau šaldytus)
- 4 ančiuvių filė
- 2 šaukštų petražolių
- 2 skiltelių česnako
- Alyvuogių aliejaus
- Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
- Šlakelio balto sauso vyno
Gaminimo eiga:
Kalmarus supjaustykite gabaliukais (galite žiedais, kaip kam patinka). Aš dar jų odelę įpjoviau rombukais, kad būtų gražiau.
Į keptuvę įpilkite aliejaus, sudėkite griežinėliais pjaustytas česnako skilteles. Trumpai pakepinę, sudėkite petražoles, ančiuvius, kalmarus, uždenkite ir kepkite ant lėtos ugnies 10 minučių.
Įpilkite šlakelį vyno, pipirų, druskos (atsargiai, nes ančiuviai jau duos sūrumo), uždenkite ir troškinkite 20 minučių.
Valgėme su orkaitėje keptais pomidorais, česnakais ir cukinijomis. Prieš kepant pabarsčiau druska pipirais ir apšlaksčiau alyvuogių aliejumi.
Jums taip pat gali patikti aštuonkojų troškintų šafrano padaže receptas.
7 Comments
Odeta
2013-09-19 at 12:45Ir koks skonis?
Odeta
2013-09-19 at 19:50Sūdytus ančiuvius naudojai? Pjaustei, trynei juos? Ar ne per ilgai, nesukietėjo?
Laura
2013-09-19 at 19:21Nugi labai dera kalmarai su ančiuviais, rekomenduoju pabandyt 😉
Laura
2013-09-20 at 07:16Odeta, matau nelabai išsamiai receptūra parašiau 🙁 Ančiuvius naudojau sūdytus ir juos pasmulkinau. Troškinantis ančiuviai ištižo ir įsiliejo į visą padažą, o kalmarai buvo minkštutėliai.
Skaitytoja
2013-09-21 at 11:04Kaip tik ir mano saldiklyje yra kalmaru, jau rytoj isbandysiu receptuka, kad jau visi ingridientai saldytuve yra 🙂
Skaitytoja
2013-09-21 at 11:05Beje, skaitau skaitau, kazkodel man kedriniu piniju pakepintu norisi dar uzbarstyti 😀 Nezinau kodel, nu va sukasi man jos galvoj 😀 Gal reiks paeksperimentuoti 🙂
Laura
2013-09-21 at 14:22Skaitytoja, jei tik mintis kyla, tai ir reikia bandyt…manau blogiau nebus 😉