Silkė su apelsinais ir pankoliais antrą kartą gaminams silkė su apelsinais. Pirmoji turėjo didelį pasisekimą. Antrosios, tikiuosi, laukia toks pat likimas 🙂 Receptą pasiskolinau iš Aušros, tik recepto originale naudojamą sūdytą menkę pakeičiau silke.
Silkė su apelsinais ir pankoliais:
- 4 silkių filė
- 1 apelsinas
- 1 maža pankolio šaknis
- 0,5 raudono svogūno
- Keli šaukštai granato sėklų
- 100 ml apelsinų sulčių
- 100 ml citrinų sulčių
- 100 ml greipfrutų sulčių
- 0,5 apelsino žievelės
- 25 ml obuolių arba balto vyno acto
- 50 g cukraus
- poros šafrano plaušelių
- žiupsnio kalendros žirnelių
- 1 žvaigždinis anyžius
- 100 ml alyvuogių aliejaus
Gaminimo eiga:
Į puodą supilkite citrusinių sultis, actą, cukrų, apelsino žievelę, šafraną, kalendros žirnelius, įdėkite anyžių. Užvirkite ir pavirinkite, kol tūris sumažės per pusę. Perkoškite, įmaišykite aliejų. Atvėsinkite.
Svogūną ir pankolį supjaustykite plunksnelėmis arba pusžiedžiais. Nuo apelsino nupjaukite odelę kartu su baltąja dalimi. Išpjaukite peiliu skilteles arba tiesiog supjaustykite apelsiną griežinėliais.
Silkę supjaustykite gabaliukais, sumaišykite su apelsinais, pankoliais, svogūnais ir užpilkite marinatu. Palikite marinuotis per naktį. Prieš patiekiant, pabarstykite granatų sėklomis.
Komentarų nėra