Apelsinų ir pankolių salotos – klasikinės, gaivios salotos, kuriuos papuoš bet kokį šventinį stalą.
Apelsinų ir pankolių salotos:
- 1 geltonojo apelsino
- 2 raudonųjų apelsinų
- 1 nedidelio pankolio
- 2 šaukštų kalamatos alyvuogių
- 0,5 raudono svogūno
Padažui:
- 3 šaukštų apelsinų sulčių
- 3 šaukštų alyvuogių aliejaus
- 1 šaukštelio baltojo vyno acto
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
Gaminimo eiga:
Apelsinams peiliu nupjaukite odelę, išpjaukite skilteles arba supjaustykite griežinėliais. Kaip išpjaut skilteles, galite pamatyti šiame filmuke.
Alyvuoges padalinkite išilgai į 4 dalis.
Svogūną supjaustykite plunksnelėmis arba pusžiedžiais.
Pankolį supjaustykite plonais griežinėliais.
Padažui sumaišykite išvardintus produktus.
Sudėkite į salotinę lėkštę apelsinus, pankolius, svogūnus, alyvuoge ir užliekite padažu.
Jums taip pat gali būti įdomios cukinijų salotos su sūdyta lašiša.
Komentarų nėra