Aukso fondas/ Lietuviški patiekalai/ Žuvis ir jūros gėrybės

Straganina

Straganina - bulviukose.lt

Straganina – ruošiama iš šviežios žuvies paskanintos prieskoniais. Valgoma sušaldytą žuvį pjaustant plonais griežinėliais.

Straganina:

  • Šviežių skumbrių
  • Česnako
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų

Gaminimo eiga:

Skumbres išfiliuokite. Pakapokite mėsą peiliu iki odos viena kryptimi, paskui kita kryptimi. Kapodami susmulkinsite likusias ašakas ir geriau įsigers prieskoniai. Gausiai užbarstykite filė smulkintais česnakais, paskaninkite druska, pipirais.

Kiekvieną filė, pradedant nuo uodegos, susukite į suktinuką. Standžiai įsukite į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldiklį. Taip pat galite 2 filė odomis į viršų suglausti, suspausti ir standžiai apvynioti maistine plėvele. Ragauti galima, kai žuvis visiškai sušąla.

Skumbrę taip pat galima paskaninti įvairiomis prieskoninėmis žolelėmis, rupiomis garstyčiomis.

Išimta iš šaldiklio straganina pjaustoma plonomis riekelėmis ir valgoma su juoda duona aptepta sviestu. Recepto šaltinis

4 Comments

  • Reply
    Odeta
    2015-10-04 at 17:30

    As irgi visada sito gerio turiu saldiklyje 🙂

  • Reply
    Laura
    2015-10-14 at 14:16

    Netikėtiems svečiams arba naktipiečiams užkąsti labai tinka 😉

  • Reply
    Lina
    2015-11-03 at 17:59

    O tai taip išėmus iš šaldiklio ir valgyt ? Atšilusi neistyžta?

  • Reply
    Laura
    2015-11-03 at 18:32

    Straganina valgoma sušąlusi. Pjaukite sušąlusią žuvį plonomis riekelėms. Atšildyti negalima.

  • Palikite komentarą

    REKOMENDUOJAMI VIDEO

    JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI