Reikės:
- Šviežių skumbrių
- Česnako
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
Gaminimo eiga:
Skumbres išfiliuokite. Pakapokite mėsą peiliu iki odos viena kryptimi, paskui kita kryptimi. Kapodami susmulkinsite likusias ašakas ir geriau įsigers prieskoniai. Gausiai užbarstykite filė smulkintais česnakais, paskaninkite druska, pipirais.
Kiekvieną filė, pradedant nuo uodegos, susukite į suktinuką. Standžiai įsukite į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldiklį. Taip pat galite 2 filė odomis į viršų suglausti, suspausti ir standžiai apvynioti maistine plėvele. Ragauti galima, kai žuvis visiškai sušąla.
Skumbrę taip pat galima paskaninti įvairiomis prieskoninėmis žolelėmis, rupiomis garstyčiomis.
Išimtą žuvį pjaukite plonomis riekelėmis ir valgykite su juoda duona patepta sviestu.
4 Comments
Odeta
2015-10-04 at 17:30As irgi visada sito gerio turiu saldiklyje 🙂
Laura
2015-10-14 at 14:16Netikėtiems svečiams arba naktipiečiams užkąsti labai tinka 😉
Lina
2015-11-03 at 17:59O tai taip išėmus iš šaldiklio ir valgyt ? Atšilusi neistyžta?
Laura
2015-11-03 at 18:32Straganina valgoma sušąlusi. Pjaukite sušąlusią žuvį plonomis riekelėms. Atšildyti negalima.