Triušienos kepsneliai su avižiniais moliūgų blyneliais ir jogurto padažu.
Triušienos kepsneliai:
- 200 g triušienos filė juostelių (galite pakeisti vištienos krūtinėle)
- Alyvuogių aliejaus šlakelio
- 1 smulkintos skiltelės česnako
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
Blyneliams:
- 250 g moliūgo (nuvalyto)
- 0,5 nedidelio svogūno
- 3 šaukštų avižinių dribsnių (trumpo virimo)
- 1 šaukšto kvietinių rupių miltų
- 2 kiaušinių
- 1 šaukšto smulkintų petražolių
- 1 šaukštelio džiovinto šalavijo (arba 1 šaukšto smulkintų šviežių lapelių)
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- Lydyto sviesto kepimui arba aliejaus
Padažui:
- 150 g graikiško jogurto
- 2 šaukštelių kreminių garstyčių
- 1 nedidelės skiltelės česnako
- 0,5 šaukšto citrinos sulčių
- 1 šaukšto smulkintų petražolių lapelių
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
Gaminimo eiga:
Nuo triušienos filė nupjaustykite jas dengiančias plėveles. Česnako skiltelę susmulkinkite, sumaišykite su aliejumi ir pipirais. Įtrinkite mišiniu triušienos filė ir palikite valandai marinuotis. Po marinavimo nuvalykite nuo triušienos filė marinatą, dėkite kepsniukus į įkaitintą keptuvę ir kepkite, kol gražiai apskrus. Pagardinkite druska. Kepsniukus apverskite, išjunkite viryklę ir palikite kepsniukus kelioms minutėms keptuvėje, kad galutinai iškeptų.
Moliūgą sutarkuokite „burokine” tarka. Tarkius sumaišykite su 0,5 šaukštelio druskos ir palikite pastovėti 10 minučių. Nuspauskite išsiskyrusias sultis. Į moliūgo tarkius sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną, avižinius dribsnius, kiaušinus, miltus, petražoles, šalavijus, pagardinkite tešlą druska (jei dar trūksta), pipirais. Iškepkite blynelius keptuvėje su įkaitintais riebalais.
Padažui visus išvardintus produktus sutrinkite smulkintuvu.
Trušienos kepsneliai patiekiami su moliūgų blyneliais ir jogurto padažu.
Jums taip pat gali patikti triušienos troškinys su žiediniais kopūstais ir slyvomis.
Komentarų nėra