Sūdyti lašiniai – jau ką reiškia vien tai, kad jie naminiai! Man tai tikras desertas su juoda duona ir svogūnų laiškais ar pomidoru. Rinkitės kokybišką, būtinai svilintą, ūkininko užaugintą kiaulieną, tuomet lašiniai tirps su dantimis, o odelė bus lengvai kramtoma.
Sūdyti lašiniai:
- 1 kg kiaulienos lašinių arba šoninės
- 1 šaukštelio cukraus
- 2 smulkintų skiltelių česnako
- 1 smulkinto lauro lapelio
- Po kelis grūdelius grūstų juodųjų ir kvapiųjų pipirų grūdelių
- 40 g druskos
Gaminimo eiga:
Lašinius arba šoninę padalinkite į maždaug vienodus gabalus.
Sūdomos šoninės ar lašinių prieš sūdant plauti nereikia!
Sumaišykite dubenėlyje smulkintus česnakus, lauro lapelius ir grūstus pipirų grūdelius.
Lašinius įtrinkite cukrumi, po to prieskoniais ir galiausiai druska. Nepamirškite gerai įtrinti šonų. Laikykite lašinius šaldytuve 2 savaites uždengtą lengvu natūraliu audiniu (merliuku) arba maistine plėvele. Jei dengsite maistine plėvele, palikite tarpelių ar skylučių, kad vaikščiotų oras.
Kelis kartus per savaitę lašinius apverskite.
Įsisūdžiusius lašinius laikykite šaldytuve įvyniotą į natūralų audeklą arba kepimo popierių. Jei prisisūdysite daugiau, galite laikyti šaldiklyje.
Jums taip pat gali būti įdomu kaip lydyti taukus
Recepto šaltinis
3 Comments
Dangė
2015-10-09 at 08:57Mano bobutė sūdydavo druska, pipirais ir česnakais. Ach kaip būdavo smagu, kai paršelį paskersdavo… 🙂
Laura
2015-10-09 at 10:19Mano močiutė irgi sūdydavo lašinius, bet man didesnis prisiminimas po kiaulės pjovimo būdavo kraujiniai vėdarai 😉
Mantas
2024-02-04 at 10:26Sveiki, o galima i vakuuma sudeti marinuotis?
Aciu