Duona su rūkytais lašinukais ypatingai skani paskrudinta sausoje keptuvėje.
Vien dėl to verta kepti. Įsivaizduokite lašinukai esantys duonoje pačirška skrudinant ir paleidžia riebaliuką ir kvapą 🙂
Duona su rūkytais lašinukais:
- 220 g ruginių miltų
- 30 g skaldytų rugių (nebūtina)
- 0,5 šaukštelio druskos
- 2 šaukštelių judros sėklų (galite keisti kitomis sėklomis)
- 0,5 stiklinės aktyvaus ruginio raugo
- 35 g rūkytų lašinukų (sekantį kartą pabandyčiau įdėti daugiau)
- Vandens
Gaminimo eiga:
Lašinukus supjaustykite kubeliais. Labai nesmulkinkite, nes ištirps kepant duonoje ir pradings.
Sudėkite į dubenį miltus, rugius, druską, sėklas, raugą, įpilkite vandens ir užminkykite tešlą. Tešlą darau tirštą, dar nekočiojamą, bet ir nebėgančią nuo šaukšto. Galima būtų palyginti su moliu 🙂
Sukrėskite tešlą į kepimo popieriumi išklotą formą, uždenkite maistine plėvele ir kildinkite.
Pagal ši receptą, tik iš dvigubos normos kepu kasdieną valgomą duoną. Jei užmaišau vakare, kildinu per naktį ir kepu ryte. Jei užmaišau ryte, kepu vakare.
Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie valandą laiko. Kepiau 1 valandą ir 15 minučių, bet manau ir valandos būtų užtekę 🙂
Sekite bulviukose.lt Instagrame.
Jums taip pat gali patikti.
3 Comments
Alina
2020-12-12 at 17:44Ar galima naudoti kvietinį raugą vietoje ruginio?
Laura
2020-12-12 at 18:22Alina, manau galima 🙂
Laura
2020-12-12 at 18:24Turėtų net geriau duona kilt, nes glitimo bus daugiau 🙂