Kepti obuoliai įdaryti varške – puikus lietuviškas ir sveikas desertas pagardintas riešutais.
Kepti obuoliai įdaryti varške:
- Keletos mėgiamų obuolių
- ~250 g pertrintos varškes (naudojau kefyro varškę)
- Kupino šaukšto skysto medaus
- Žiupsnio cinamono
- Žiupsnio vanilinio cukraus
- 1 išplakto kiaušinio
- 1 šaukšto kukurūzų krakmolo
- Saujelės migdolų (galite naudoti graikinius ar lazdyno riešutus)
- 1 šaukšto rudojo cukraus
Gaminimo eiga:
Obuolius nuplaukite, per viršų išskobkite sėklas.
Trintą varškę sumaišykite su medumi, cinamonu, vanile, išplaktu kiaušiniu ir krakmolu.
Obuolius įdarykite varškės mase.
Ant viršaus užbarstykite pasmulkintų migdolų ir cukraus. Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje kol iškeps.
Galite patiekti vienus, su ledais arba pasigaminti anglišką vanilinį padažą.
Komentarų nėra