Daržovių receptai/ Lietuviški patiekalai/ Sriubų receptai/ Žuvies ir jūros gėrybių receptai ir patiekalai

Kopūstų sriuba su silke

Kopūstų sriuba su silke

Kopūstų sriuba su silke – tvarus būdas sunaudoti silkę iki kauliukų. Tinka pasninkui, vegetarams ir Kūčių vakarienei.

Kopūstų sriuba su silke :

  • 2 silkių kaulų, galvos ir odos (likusių po silkių darinėjimo)
  • 0,5 svogūno
  • 0,5 morkos
  • Saliero arba petražolės šaknies gabalėlio
  • Lauro lapelio, keli juodųjų ir kvapiųjų pipirų grūdelių
  • Saujelės raugintų kopūstų
  • Saujelės virtų žirnių

Gaminimo eiga:

Silkių liekanas, perplaukite šaltu vandeniu. Iš galvos išimkite akis ir žiaunas. Užpilkite šaltu vandeniu ir užvirkite. Sudėkite daržoves ir virkite, kol jos suminkštės. Baigiant virt įdėkite lauro lapelį ir pipirus. Sultinį perkoškite.

Kopūstus, jei rūgštoki, perplaukite vandeniu. Sudėkite į sultinį ir virkite kol suminkštės. Baigiant virt sudėkite žirnius.

Skanu su virta bulve.

(Šaltinis: Nijolė Marcinkevičienė „Metai už stalo”)

Jums taip pat gali būti įdomus Cibulynės receptas.

Vidutinis reitingas 5 / 5. Balsų skaičius 1

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Komentarų nėra

Palikite komentarą

REKOMENDUOJAMI VIDEO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI