Topinambų salotos su garšvom, mėlynojo pelėsio sūriu ir azijos cinkeliu. Laukinių valgomų augalų leidinys nemokamai. Tereiks tik parsisiųsti į kompiuterį arba telefoną.
Topinambų salotos su garšvom:
- Keli topinambų gumbelių
- 2 saujelių garšvų
- Gabaliuko sūrio su mėlynuoju pelėsiu
- Skrudintų sezamo sėklų
Padažui:
- 1 skiltelės česnako
- Sezamų aliejaus (arba alyvuogių) kelių šaukštai
- 1 šaukštelio medaus
- Citrinos sulčių šlakelio
- Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Gaminimo eiga:
Topinambus supjaustykite šiaudeliais, sūrį sutrupinkite ir sumaišykite su garšvų lapeliais.
Padažui viską sumaišykite.
Užpilkite salotas padažu ir pabarstykite skrudintomis sezamų sėklomis.
P.S. Valgėme su jau šiųmetine, šviežia, paprastai ant keptuvės kepta lydeka, kepimo metu paskaninta tik druska ir citrinos sultimis 😉
4 Comments
Rennie
2013-05-07 at 12:47Turėtų būt skanu 🙂 Tik dabar užėjusi pamačiau pasikeitimus, sveikinu su atsinaujinimu!
Laura
2013-05-07 at 21:14Rennie, ačiū! Salotos tikrai skanios 😉
Dalia, Septyni virtieniai
2013-05-12 at 07:46Garšvos nė tikėti negalėjo atsirasti tokioje prabangioje draugijoje
Laura
2013-05-13 at 07:41Dalia, matai kaip gyvenimas pasisuka…austrės, kažkada buvusios varguolių maistu turbūt irgi nebūtų pagalvojusios, kad kada nors bus prabangos dalykas 🙂