Jautienos kulninės troškinys su daržovėmis – kaliaropėmis, morkomis ir salierais. Sotus ir aromatingas patiekalas jaukiems ir tamsiems žiemos vakarams. Tinka patiekti su bulvių koše ar polenta.
Jautienos kulninės troškinys su daržovėmis:
- apie 1,5 kg jautienos kulninės
- Šlakelis saulėgrąžų aliejaus
- 2 svogūnai
- 4 skiltelės česnako
- 2 morkos
- Sprindžis poro žaliosios dalies
- 2 kaliaropės
- Gabaliukas saliero
- 1 čili pipiras
- 0,5 l pomidorų padažo (geriausia būtų naminio)
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- Džiovinto raudonėlio
- Džiovinto mairūno
- Džiovinto baziliko
- Džiovinto rozmarino
Gaminimo eiga:
Kulninės mėsą supjaustykite gabaliukais. Į puodą, kuriame troškinsite, įpilkite šlakelį aliejaus, sudėkite mėsą, kaulą (jeigu jis yra) ir apkepkite.
Daržoves supjaustykite stambokais gabaliukais, sudėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų ir šiek tiek apkepkite, po to visas daržoves supilkite į puodą su mėsa. Supilkite pomidorų padažą, sudėkite prieskonines žoleles, druską, pipirus, įpilkite dar vandens, kad apsemtų, ir uždengę ant lėtos ugnies troškinkite 2,5 – 3 valandas arba tol kol mėsa taps minkšta. Greitpuodyje man užtruko 1,5 valandos.
Jums taip pat gali patikti jautienos kulninės ir perlinių kruopų troškinys.
Komentarų nėra