Daržovės/ Aukso fondas/ Žuvis ir jūros gėrybės

Krevečių ir kalafiorų užkepėlė

Krevetės su žiediniais kopūstais ir ožkos sūriu

Krevečių ir kalafiorų užkepėlė – vasariškas, nesunkus, lengvai pagaminamas patiekalas. Kad labai skanus net nerašysiu, nes jis labai labai labai skanus!

Krevečių ir kalafiorų užkepėlė:

  • 3 stiklinių kalafiorų žiedynų (jei dideli, pasmulkinkit)
  • 1 svogūno
  • 3 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • 1 skardinės 400 g smulkintų konservuotų pomidorų
  • apie 18 išgliaudytų krevečių
  • 0,5 citrinos žievelės
  • Žiupsnelio čili pipirų miltelių
  • 3 skiltelių česnako
  • Po žiupsnį raudonėlių ir čiobrelių lapelių
  • 1 stiklinės kreminio ožkos sūrio (galite keisti fetos sūriu)\

Gaminimo eiga:

Svogūną supjaustykite kubeliais. Sumaišykite su kalafiorų žiedynais, aliejumi, druska ir pipirais. Daržoves sudėkite į kepimo formą. Aš naudojau dvi porcijines formeles,. Dėkite į iki 200 C įkaitintą orkaitę ir kepkite kartais pamaišydami 25 minutes.

Kol daržoves kepa, sumaišykite konservuotus pomidorus su krevetėmis, smulkintomis česnako skiltelėmis, raudonėliais, čiobreliais, citrinos žievele. Pagardinkite druska, čili pipirais ir išmaišykite.

Ant apkeptų daržovių tolygiai paskleiskite krevečių ir pomidorų masę. Kepkite orkaitėje dar apie 20 minučių, arba kol krevetės iškeps (jūsų krevetės gali būti didesnės arba mažesnės nei aš naudojau, tad stebėkite kepimo laiką. Iškepusios jos turi iš pilkšvų pasidaryti rausvos, vidus taip pat, tad jei kyla abejonių, visada geriau išsiimti vieną krevetę ir įpjovus pasižiūrėti).

Iškepus krevetėms, tolygiai ant viršaus uždėkite ožkos sūrį ir dėkite į orkaitę dar kelioms minutėms, kad sūris sušiltų. Prieš patiekiant papuoškite žolelėmis.
Krevečių ir kalafijorų užkepėlėKrevečių ir ožkos sūrio užkepėlė

Komentarų nėra

Palikite komentarą

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI