Keptas Camembert sūris su riešutais puikiausias užkandis kas dienai ir šventėms. Patiekite su skrudinta duona ir salotomis.
Keptas Camembert sūris su riešutais:
- 1 Camembert sūrio
- Šlakelio alyvuogių aliejaus
- Žiupsnelio šviežio čiobrelio
- Šviežiai maltų pipirų
- 1/2 šaukšto skrudintų smulkintų migdolų riešutų arba migdolų plokštelių
- 1/2 nedidelio brokolio
- 2 skiltelių česnako
- Alyvuogių aliejaus kepimui
Gaminimo eiga:
Sūrio viršų apipjaukite ir nuimkite, kaip dangtelį. Ant viršaus pašlakstykite aliejaus, pabarstykite čiobrelio, pipirų, sudėkite riešutus. Sūrį dėkite ant kepimo popieriumi padengtos skardos arba į kepimo formelę, kepkite iki 180 0C įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių.
Brokolio žiedynus nublanširuokite sūdytame vandenyje (sudėjus į verdantį sūdytą vandenį, nuo užvirimo pavirkite 10 sekundžių ir perplaukite šaltu vandeniu). Česnako skilteles supjaustykite griežinėliais ir trumpai apkepkite su aliejumi, sudėkite brokolių žiedynus, kepkite maišydami, kol jie sušils.
Jums taip pat gali patikti grikių, baklažanų ir Camembert sūrio užkepėlės receptas.
Komentarų nėra