Krosnyje keptos kiaulių uodegos – riebus skanumynas ir tikra meditacija už stalo laižant lipnius pirštelius 🙂
Krosnyje keptos kiaulių uodegos:
- Gero šlakao balzamiko acto
- Šlako aliejaus
- Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
- 5 smulkintų česnako skiltelių
- 2 šaukštų kmynų
- Žiupsnio džiovinto mairūno
- Žiupsnelio džiovinto čiobrelio
Gaminimo eiga:
Uodegas gerai nuplaukite.
Marinatui skirtus produktus sumaišykite ir įtrinkite uodegas. Sudėkite jas į indą ir marinuokite šaldytuve 1-2 paras.
Kepiau krosnyje 2 valandas, iš pradžių pridengusi folija. Likus 0,5 valandos iki kepimo pabaigos, foliją nuėmiau. Lygiai taip pat galite kepti ir orkaitėje. Kepimo metu gali prireikti į skardą įpilti šiek tiek vandens.
Valgėme su virtais žirniais su spirgučių padažu. Kas dar papildomai gardinosi Vorčesterio padažu, kas krienais 😉
Jums taip pat gali patikti keptų kiaulių uodegų rytietiškame marinate receptas.
7 Comments
odeta
2013-03-12 at 06:37Rimtai čia pagaminai:)
Kažkada esu ragavusi kugelį su kiaulių uodega, kiek atsimenu, buvo skanu:)
Onė
2013-03-12 at 06:57Kaip tik patiekalas gavėniai )))
Laura
2013-03-12 at 08:33Odeta, rimtų rimčiausiai. Tai buvo staigmena tėčiui, nes šventėm jo gimtadienį. Čia irgi buvo skanu ir mėsos ant uodegos daugiau negu tikėjausi 😉
One, nu ne visi Lietuvoje yra praktikuojantys katalikai ir apskritai katalikai 😉
saslykas
2013-03-14 at 10:16tai mano stichija! 🙂
Renata
2013-10-09 at 15:57Išbandėme, šeima sakė, kad skanu, dėkui už receptą 🙂
Laura
2013-10-10 at 07:07Renata, šaunu! 😉
Re
2017-02-10 at 05:30Mmmm kaip skaniai atrodo. Ieskosiu kur galima nusipirkti kiauliu uodegu. Vaikystes delikatesas.