Receptų idėjos/ Žuvies ir jūros gėrybių receptai ir patiekalai

Skumbrės receptai

Skumbrės receptai

Skumbrės receptai – tai puikus būdas mėgautis šia maistinga, nebrangia ir skania žuvimi, kurią galima paruošti įvairiais būdais. Skumbrė yra ne tik skani, bet ir turtinga omega-3 riebalų rūgštimis, vitaminu D ir baltymais, todėl yra puikus pasirinkimas sveikai mitybai. Nuo kepimo orkaitėje iki marinavimo ar rūkymo – skumbrė suteikia daugybę kulinarinių galimybių. Eksperimentuokite su skirtingais skoniais ir ingredientais, kad atrastumėte savo mėgstamiausius patiekalus su šia universalia žuvimi.

Kokiais būdais galima gaminti iš skumbrės:

  • Kepti: keptuvėje, ant grotelių ar kepta orkaitėje skumbrė yra greitas ir paprastas patiekalas, kuris puikiai tinka pietums ar vakarienei. Patiekite ją su virtomis, keptos bulvėmis ar bulvių koše, šviežiomis, marinuotomis ar raugintomis daržovėmis ir jų salotomis, įviariomis kruopomis, grūdais.
  • Sūdyti: jei mėgstate sūdytą silkę, patiks ir skumbrė. Sūdoma lygiai taip pat, kaip ir silkė. Sūdytą skumbrę galima naudoti užkandžiams, salotoms, azijietiškiems patiekalams, sumuštiniams gaminti ar tiesiog patiekti su virtomis bulvėmis ir svogūnėliais. Įdomu tai, kad sūdymo procesas padeda išsaugoti žuvies maistines medžiagas, todėl sūdyta skumbrė yra ne tik skani, bet ir naudinga.
  • Marinuoti: marinuota skumbrė yra puikus užkandis ar lengvas pietų patiekalas. Marinatus galite paruošti įvairius – nuo citrinų ir žolelių, iki sojos padažo su imbieru. Marinavimas suteikia žuviai papildomą skonį ir leidžia eksperimentuoti su įvairiais skonio deriniais. Marinavimo metu žuvis sugeria visus prieskonius ir aromatus, todėl ji gali tapti pagrindiniu patiekalu akcentu.
  • Rūkyti: šaltai ar karštai. Rūkymas ne tik suteikia žuviai unikalų skonį, bet ir padeda išsaugoti jos šviežumą ilgesniam laikui. Kas neturi sąlygų rūkyti patiems, gali nusipirkti rūkytą skumbrę ir pagaminti puikių užkandžių. Rūkytos skumbrės galima naudoti įvairiuose patiekaluose – nuo salotų iki užtepėlių. Rūkytos žuvies skonis dažnai būna intensyvesnis, todėl mažesniais kiekiais ji puikiai papildys įvairius patiekalus.

Būkite kūrybingi ir eksperimentuokite su skirtingais skoniais ir ingredientais, kad rastumėte savo mėgstamiausius patiekalus su skumbre. Nepamirškite, kad skumbrė puikiai dera su įvairiais prieskoniais ir garnyrais, todėl galite lengvai sukurti tiek klasikinį, tiek gurmanišką patiekalą.

Skumbrės receptai:

Sūdytos skumbrės receptas. Sumuštinis su sūdyta skumbre

Atraskite naują būdą mėgautis skumbre. Šis sūdytos skumbrės receptas – puiki alternatyva rūkytai žuviai arba pabodusiai silkei. Sūdytą skumbrę galite naudoti įvairiems patiekalams, pavyzdžiui sumuštiniams. Sumuštinis su sūdyta skumbre, keptais kiaušiniais, pomdorais ir marinuotais svogūnais – puikus užkandis, atstosiantis vakarienę. Receptą rasite čia.Sūdytos-skumbrės-sumuštinis

Salotos su rūkyta skumbre ir speltos grūdais

Ieškote skanių, sočių salotų recepto? Šios salotos su rūkyta skumbre ir speltos grūdais – puikus pasirinkimas. Speltos grūdai suteikia sotumo, o rūkyta skumbrė – baltymų. Šis derinys, papildytas pomidoriukais, gražgarstėmis ir pagardintas naminiu padažu, nustebins savo subtiliu skoniu. Receptą rasite čia.Salotos-su-rūkyta-skumbre-speltos-grūdais-gražgarstėmis-ir-pomidorais

Kepta skumbrė

Šis švediškas receptas su keptuvėje kepta skumbre ir bulvių koše – puikus pasirinkimas tiems, kurie nori išbandyti kažką naujo. Subtilus žuvies skonis, papildytas saldžiarūgščia bruknių uogiene, nustebins jūsų gomurį. Receptą rasite čia.Kepta-skumbrė-su-bruknių-uogiene-ir-bulvių-koše

Skumbrė sūdyta juodoje arbatoje

Šis azijietiškas patiekalas su sūdyta skumbre ir Udon makaronais – tai puikus pasirinkimas tiems, kurie mėgsta eksperimentuoti su skoniais. Subtiliai arbatoje sūdyta skumbrė, įvairių skonių daržovės ir švelnūs Udon makaronai sukuria tikrą skonių vaivorykštę. Jei neturite Udon makaronų, galite juos pakeisti ryžiais arba kitais mėgstamais makaronais. Eksperimentuokite su skirtingomis daržovėmis ir prieskoniais, kad sukurtumėte savo unikalų patiekalą. Receptą rasite čia.Sūdytos skumbrės ir kimči - kimchi bowls

Rūkytos skumbrės salotos su belukštėmis avižomis

Belukštės avižos, rūkyta skumbrė ir šviežios daržovės sukuria tobulą derinį, kuris džiugina ne tik skonį, bet ir akį. Šios salotos yra lengvos, tačiau sočios, turtingos maistingomis medžiagomis, baltymais ir skaidulomis. Tobulas pasirinkimas tiek pietums, tiek vakarienei – sveikas ir gardus patiekalas, kuriuo mėgautis galėsite bet kuriuo metų laiku. Receptą rasite čia.Rūkytos skumbrės salotos

Marinuota skumbrė

Sojos ir imbierų marinate marinuota skumbrė tiks visur. Su salotomis, ant sumuštinių, į bowl’sus ar kaip užkandis su šviežiomis daržovėmis ir keptu kiaušiniu. Receptą rasite čia.Marinuota skumbrė

Mišrainė su rūkyta skumbre ir bulvėmis

Rūkytos skumbrės salotos su bulvėmis – tai puikus patiekalas, kuriame dera riebi skumbrė, maistingos daržovės ir aromatingas padažas. Šios salotos yra lengvai paruošiamos, maistingos ir puikiai tinka pietums ar vakarienei. Bulvių minkštumas, avokado kremiškumas ir šiek tiek pikantiškas svogūno skonis puikiai papildo karštai rūkytą skumbrę, o grūdėtos garstyčios su vyno actu suteikia šiam patiekalui išraiškingą skonį. Receptą rasite čia.Rūkytos skumbrės salotos su bulvėmis

Sūdytos skumbrės tartaras

Atraskite naują būdą mėgautis skumbre! Šis sūdytos skumbrės tartaras – puikus pasirinkimas tiems, kurie nori išbandyti kažką naujo. Subtilus sūdytos žuvies skonis, papildytas egzotiškais prieskoniais, nustebins jūsų gomurį. Receptą rasite čia.Sudytos skuymbrės tartaras

Salotos su kinva

Šios salotos su kinva, baklažanais, paprika ir skumbre – tai tikras skonio šventė. Skirtingos tekstūros ir skoniai puikiai dera tarpusavyje: švelnios, minkštos kruopos, sodrus, šiek tiek kartus baklažanas, saldžiai rūgšti paprika ir švelni, aromatinga skumbrė. Jogurtinis padažas su mėta ir citrina suteikia gaivos ir šviežumo. Šis patiekalas puikiai tiks tiek pietums, tiek vakarienei. Receptą rasite čia.Salotos su bolivine balanda baklažanais paprika ir skumbre

Straganina

Unikalus užkandis, gaminamas iš šviežios, šaldytos žuvies, paskanintos česnaku, druska ir šviežiai maltais pipirais. Šis tradicinis Sibiro delikatesas patiekiamas itin šaltas ir yra puikus pasirinkimas tiems, kurie vertina autentiškus ir natūralius skonius. Paruoštas skumbrės filė suktinukas užšaldomas ir patiekiamas labai plonai pjaustytas – kiekvienas kąsnis pasižymi šviežios žuvies tekstūra ir pikantišku prieskonių deriniu. Šį patiekalą galima patiekti su juoda duona, aptepta sviestu, ir mėgstamais priedais. Receptą rasite čia.Straganina1

Salotos su grikiais ir rūkyta skumbre

Salotos su grikiais, rūkyta skumbre, cukinija ir pomidorais – tai šviežumo, natūralaus skonio ir subalansuotų maistinių medžiagų derinys. Grikių kruopos suteikia salotoms malonios tekstūros, o rūkyta skumbrė – išskirtinį skonį ir baltymų. Cukinijos šiaudeliai ir sultingi pomidorai prideda lengvumo, o gražgarstės lapeliai suteikia gaivaus kartumo. Receptą rasite čia.Salotos-su-grikiais-skumbre-cukinija-ir-pomidoraisNorėdami sužinoti daugiau apie mane ir mano gaminamą maistą apsilankykite bulviukose.lt Instagram puslapyje.

Vidutinis reitingas 5 / 5. Balsų skaičius 1

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Komentarų nėra

Palikite komentarą

REKOMENDUOJAMI VIDEO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI